8.49:- att leva på tills....när???

Japp det är vad jag har kvar när jag har betalat räkningarna. 8.49:-. Jag vet heller inte när utbetalning från akassan kommer och då är det fem karensdagar på första utbelaningen. Jag har handlat lite mat och vart och fikat men det är också allt. Får gnaga på ramarna och dricka vatten. Skönt att jag har mat till katterna ett tag iaf. Ja livet är bra roligt ibland. Jag ska leta upp sånt som jag kan sälja och kanske kanske få en liiiiten summa för. Har ett set med halsband och örhängen liggandes som jag aldrig använder och inte min stil så det ska jag sälja. Ok no more now. Bye!

Som den nattmänniska jag är

Så sitter jag här mitt i natten igen *suckar* Jag har inte vart den alertaste idag kan man säga. 08.38 vaknade jag och rusade ner i tvättstugan och startade maskinerna, sedan la jag mig igen och somnade tills det ringde på dörren och klockan var 12.30 och en av grannarna i uppgången ville komma in på sin tvättid som börjar 11.30. Bad så himla mycket om ursäkt och plockade upp tvätten och den ligger kvar i tvättsäcken och kommer förmodligen göra det tills jag vaknar imorgon och hänger upp den då. Åt frukost då eftersom jag somnade om på morgonen och sedan tittade jag på tv:n med Yava på armen och somnade igen. Vaknade vid 16.40 tror jag sedan dess har jag glott på denna skärmen och tv:n bakom den. Tydligen ska mitt liv inte vara roligt nu, har den där jobbiga känslan i bröstet men jag vet att den försvinner men den är jobbig när den är där. Ska visst ut och fika imorgon vid 13.00, kanske dags att sova så jag kommer upp i tid.

Mita arbetslös

Jaha, då har första arbetslösa veckan gått till ände. Det känns konstigt, olagligt på nåt sätt även fast det inte är det. Tyvärr så oroar jag mig för hur jag ska klara mig på a-kassa och jag blir ledsen, deprimerad och stressad av det. Jag har inte ens gjort min ekonomi än denna månaden för jag fick 3000:- mindre i lön och förmodligen får jag än mindre från akassan när den väl kommer i gång. Jag ska börja med att säga upp mitt viktväktarabonnemang på 350:- i månaden för det har jag inte råd med emn jag kommer fortsätta att räkna points och gå på möte en gång i månaden för att ha koll på hur många points jag ska minska med i takt med att jag går ned i vikt. Sedan finns det en del andra saker som jag ska titta på som känns onödiga som kanske kan tas bort. Ska iaf sätta mig och räkna ekonomin imorgon, passar bra att fixa med det när jag ändå är vaken och tvättar 07.00 %-/ Söka jobb känns som en mycket bra idé och kommer att göra lite mer intensivt denna gången. Mamma måste jag informera om att jag måste söka jobb över hela landet för att akassan kräver det och att jag eventuellt måste flytta. Hon kommer inte att gilla det men vad ska jag göra? Kan ju inte vägra för då blir jag utan ersättning. Näe nog om detta tråkiga ämne nu.

Mita får sin smärtstillande medicin och hon verkar bli väääldigt trött av den för hon sover hela tiden. Jag gick till apoteket och köpte alsollösning och xylocainsalava att tvätta och smörja på tassarna, en tå speciellt har ändrat färg till röd så antagligen har blåsan spruckit på den och blivit till sår.Jag känner mig som den uslaste matte som finns, önskar att jag kunde byta med henne. Så ledsen som jag är för att jag orsakat min lilla bebis skada har jag inte vart på mycket länge. Min underbara lilla kattunge har fått gå igenom mycket jobbigt i sitt korta liv.

Mita klättrar i berg


Matte!!! Yava bet mig i tassarna!


Kaffet hålls under uppsikt noga


Matte!!! Tycker det rinner dåligt eller?


E de färdigt snaaart!!?


Ne lilla hjärtat du får vänta en stund till. *Mita suckar* Ok då!!!


De va de för nu. Bye!!!

Scrappat Mitas tasspoints

I måndags började jag att räkna points igen efter en omväg och det går faktiskt lika bra som i början =) Dock så är jag inte så duktig med grönsaker men ska ta mig i kragen med dom med, har härlig färsk brysselkål i kylen som jag köpte härom dagen och wokgrönsaker i frysen så egentligen borde det inte vara några problem. Aja nya tag imorgon.

Mita verkar ibland ha ont och ibland inte, hon har sovit mycket, kanske för att slippa smärtan? Jag ska iaf hämta ut hennes smärtstillande imorgon och ge henne för att se om hon är mer vaken och rör på sig. Tassarna ser inget fina ut men det har inte blivit sår än och det känns skönt. Kan iaf säga att hon är väldigt duktig med tratten =) Försöker inte att få den av sig utan accepterar att den ska vara där. Hon fixar att ta sig in och ut i lådan och matskålen blir hennes egen då tratten går över hela =) Lite svårare är det med vattenskålen, där stoppar hon tratten i och blir dyngblöt på halsen när hon lyfter upp huvudet när hon druckit färdigt. Jag tar av henne tratten varje dag så hon får tvätta sig, annars tvättar hon sönder tratten tror jag *fniss*  Nu inatt så leker hon lite med bollbanan =)))

Igår kväll började jag med ett kort och gjorde det färdigt idag och här är det. Tyvärr återges inte färgerna korrekt, de är mkt skarpare i verkligheten.


På denna sidan ska jag skriva till vem det är.

Detaljbild av blomman på skrivsidan. Det är roligt att greja nu när jag vet att jag kan vara vaken lite längre utan att jag måste upp tidigt, jobbar alltid bäst på natten. Jag har blivit utmanad på scrappiz iom att jag utmanade först och jag fick utmaningen att skriva på ett annat lands språk och engelska eller amerikanska var inte tillåtet. Jag valde finska hihihi inte det första man tänker på kanske när man inte får använda engelska och det är just därför det är så roligt =))) Kommer givetvis att visa resultatet här sedan. jag är med i en firarswapp, där ska man skicka en present för max 50:- till personen som står på varje månad, totalt elva paket. Jag är lite i förväg med presentköp och har suttit och målat lite "kort" till de paketen. Vet inte om de uppskattas men jag tycker det är lite roligt att vara motvals och inte skicka scrappade kort, jag menar alla håller ju på med det. Det är lite som terapi att hålla på med kreativa saker för mig. Jag går in i ett avslappnat tillstånd och när jag är där så tänker jag väldigt bra och får ibland svar på frågor som ingen kan svara på åt mig. Ja det låter flummigt men då får det göra det. Hoppas det blir mycket scrappat i höst.

Har vart lat igen *suckar* Har inte diskat och inte plockat bort efter mig men jag får väl fixa det imorgon då mamma kanske kommer och vi ska hälsa på moster på sjukhuset. Hon blir arg på mig annars mamma. Måste till affären med och köpa kattsand och byta i lådan. Astrid jamade argt och högljutt för att matte inte har bytt men det går ju inte om man ingen sand har att byta med. Tror att det är dags att byta glasögon, har ett bra tag haft känningar av ögonen men nu det sista så har det vart mer, ingen rolig utgift men så tvungen. Kanske det kan vara så att ögonen har gått tillbaka? Det gjorde ju det när jag hade glasögon sist. Hoppas kan man ju alltid göra =)  Ja näe nu är klockan mycket igen så det får vara bra för denna gången. Bye for now!

-1,2kg =))) & Mita brände tassarna =(((

Hejsan hallå hallå hallå!!!!
Idag var det meningen att jag skulle till arbetsförmedlingen och skriva in mig men jag vaknade så sent innan Bizi skulle komma och dricka kaffe så jag hann inte dit. Det var roligt med lite sällskap =) Jag har ju munsår också och munsårsplåstren var slut så jag fick slänga mig på cykeln och köpa nya på apoteket. Jag stod och tittade på bedövningssalva och tänkte ska jag köpa en eller??? DET SKULLE JAG FÖR FAN HA GJORT MED VAD JAG VET NU!!!! När jag kom hem så fixade jag till en marinad som jag kletade på kycklinginnerfilér och stekte i ugnen. Plockade sedan fram för att fixa till presentswapp-presenter som jag har liggandes, ska fixa till kort till dom sen ska de på lådan. Jag blev hungrig och gick ut i köket och satte på pastavatten och gjorde en blandad sallad, la upp sallad, pasta och kyckling på tallriken och går in i varadagsrummet för att äta. Har bara hunnit få in en gaffel med pasta i munnen när jag hör hur det brakar till i köket. Lät som om det var vatten som rann ut på golvet. Helt plötsligt kommer Mita infarandes som en kanonkula nyss utskjuten, hon blev antagligen rädd av smällen tänkte jag och ställer ifrån mig tallriken för att gå t och titta vad som hade hänt. Kaffeburken låg på golvet med locken en meter ifrån MEN med innehållet i påsen, skönt de tänkte jag och ställer upp burken på dess plats brevid spisen när jag får se plattan och genast fattar...MIN LILLA UNDERBARA KATTUNGE HAR BRÄNT TASSARNA PÅ PLATTAN FÖR ATT JAG GLÖMDE MIG OCH INTE STÄLLDE EN GRYTA MED KALLT VATTEN PÅ DEN VARMA PLATTTAN SOM JAG BRUKAR GÖRA!!!! Jag får panik och rusar in till Mita som ligger kvar på den plats hon la sig när hon kom inrusandes. Jag försökte locka på henne med en vippa för att få tag på henne men hon ville inte komma. Jag såg hur hon inte ville stödja på ena framtassen. Jag gick fram och jag fick ta henne som tur var. Jag fick fatt i telefonen och ringde till vetten och frågade vad jag skulle göra. Skölja tassen i kallt vatten i 20 minuter och sedan krage på och så fick jag en tid vid 07.45 imorgon så att de får titta på tassarna. Mita skrek när jag tulla in hennes baktassar i en handduk för att hon inte skulle strimla mig medans vi stod under vattnet och hon skrek in emellan för att hon ville loss men hon var ändå hyfsat lugn så jag fick tassen rejält avkyld. Den ser itne fin ut, det är alldeles vitt på trampdynorna på höger fram och även lite på vänster fram, bak klarade sig tassarna helt och hållet. Jag tog på lite iskall aloeveragelé när hon sov, det kan ju knappast göra nån skada i alla fall. Nu har hon vart uppe och gått lite och det ser inte ut som att hon har ont men katter är ju sega och visar inget i första taget och har ätit och vart på lådan så jag har nog agerat fort och bra så att det inte är för allvarligt. Jag ska iaf se tll att få tillverkat ett skydd som jag kan lägga över hela spisen när jag har använt den i fortsättningen så att just denna olycka inte händer igen. Så liten och handfallen jag känner mig när sånt här händer, de kan ju inte prata så att vi förstår så att de kan tala om att det gör inte så farligt ont eller det gör jätteont matte. Ja, de va inget roligt såhär på kvällen.

Jag har faktiskt gjort ett kort som jag blev riktigt nöjd med =)))
Framsidan

Inuti

Baksidan

Ni som håller på med scrappboking och korttillverkning som ser bilderna får gärna skriva kommentarer och vad ni kanske skulle ha gjort i stället, tatt bort eller lagt till. Vill ha reaktioner så att jag kan lära mig att fixa fina kort fortare.

Idag var det ju vägningsdags igen och jag gjorde så och hade gått ner 1,2 kg sen förra måndagen vilket förvånade mig då jag har gått utanför kostprogrammet i två veckor. Totalt har det blivit 5.8kg =))) och det känns och det syns *stolt* Jag har gått på kostprogrammet idag igen och jag är fortfarande lika motiverad som jag var i början för mitt mål ligger fortfarande kvar och hägrar =))) Att jag inte har räknat de senaste 14 dagarna beror på att jag har vart spänd och uppstressad och haft mycket att göra och tänka på inför mitt jobbavslut som var en riktig pärs som ni kanske minns om ni läst tidigare inlägg. Japp de va de för denna gången. Bye foe now!!!

Migrän, till akuten-Nordens Ark

Sen jag skrev sist så har det hänt en del. I måndags så var jag på Nordens Ark med fd jobbet på konferens som jag inte hade med att göra men jag var ändå inbjuden. Efter lunchen så fick vi en guidad tur runt i parken och det var heeelt fantastiskt!!!! Vi hade ett gråmulet väder vilket resulterade i att vi fick se alla djuren framme =) Mest imponerade vargen och amurtigern på mig men de andra kattdjuren var fantastiska med. Jag hade givetvis glömt kameran hemma...trodde jag...den låg i min ryggsäck hela dagen och jag var till och med ner i den och tog tabletter men såg den inte. Jag blev sååå frusterad när jag upptäckte det hemma. Tisdagen avlöpte som vanligt, inget utöver det vanliga. Onsdagen däremot var heelt annorlunda, sista dagen på jobbet =( Jag blev avtackad vid tvåkaffet med lite tal, en limmerick, blommor och en massa dyra presenter och pengar. Jag kommer lägga upp bilder på alltihop senare. Jag var helt förstörd, alla satt och tittade BARA PÅ MIG, jag skakade och höll krampaktigt i mitt förkläde för jag visste inte var jag skulle göra av mina händer annars. Jag grät när jag tackade för presenterna och när jag talade om att jag egentligen inte vill sluta. Fy bubblan vilken pers det var. Jag hade tidigare på dagen funderat på att åka till Högsäter och scrappa men jag var helt slut när jag kom hem. Jag försökte att installera min skrivare som var en av mina presenter men det gick inte så jag tog tabletter och la mig i soffan för att titta på tv:n, yeah right! Somnade som en stock, vaknade till vid 20.30 men somnade om direkt. Vid 04.05 vaknade jag till igen med dunkande huvudvärk, gick på toa och upptäckte munsårsblåsor, fick på munsårsplåster, vilket jag är tacksam för att jag hade hemma och gick och la mig igen. Klockan 12.00 vaknade jag med migrän, kallsvettningar och illamående. Fick mig till bageriet för lite mjölk och en fralla men jag mådde illa bara jag tänkte på kaffe och mackan bara växte i munnen, spydde galla. Jag lade mig för att vila men jag klarade inte av det så jag chansade och ringde Robert/Hickok och han kom och körde mig till akuten. Där fick jag ligga till halv fem innan läkare kom, som tur var så dåsade jag till två gånger så det gjorde att det hade lättat lite innan jag fick imigran. Vid tio över fem kom mamma och då kom de även för att kolla att tabletten hade hjälpt. Mamma plockade av mig nålen och sedan åkte vi hem. Jag blev satt i fåtöljen uppallad och mamma berodrade mig att inte säga ett ljud och så städade hon av min lägenhet på det värsta. Diskade, plockade undan och dammsög. Vi åkte och handlade mat och åt macka med köttbullar och rödbetssallad sedan åkte mamma hem. JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA MAMMA!!!!! JAG ÄLSKAR HENNE ÖVER ALLT ANNAT PÅ JORDEN!!!!  Tidigare i veckan så blev brorsan påkörd i "baken" på lastbilen, han fick inga skador, sen körde hon min moster till sjukhuset för gallan. Allt detta orkar hon med trots att hon själv är sjuk och egentligen inte orkar med så mycket men så var hon sämre igår också, min lilla älskade mamma!!!! Ja, det var vad jag hade för stunden. Bye for now!

Elitserien "ångest" och dask i rumpan

Japp, då sitter jag här i natten med en konstig känsla i bröstet igen. Har förut kallat det ångest men jag vet inte om det är rätt. Jag har ätit en chokladkaka (70% mint) och druckit en cola light, vet att jag ibland kan få hjärtklappning av det och precis när jag skrev de orden där kom jag på att jag tagit en extra värktablett och biverkning på den kan ge hjärtklappning. Så va det löst. Lite läskig känsla. Ska ta och se varför det smäller på köksbänken och på samma gång hämta mineralvatten och späda ut coffeinet med. Det var Yava det spöket som var på köksbänken och jag tror att hon jagade bananflugor för nåt ätbart för henne finns där inte. Hon är så glad att hon inte har tratt längre och hon rusar fram som en svart blixt över golv, soffor och fönsterbräden hihihi!!! Mattes lilla "klump"!!!  Tyvärr så blev jag förbannad på henne och Mita i eftermiddags, jag fick lite lust att sitta vid mitt bord och fundera ut hur jag ska göra de få julkort jag tänker göra. Satt och bläddrade bland mina papper när det helt plöstligt hoppar upp två katter mitt i alltihop. Jag blev så arg att jag fick fatt i Mita och kastade ner henne på golvet och Yava fick en dask i rumpan så hon fort fort hoppade ner på golvet. Direkt efteråt så fick jag sååååå otroooligt dåååååligt samvete. Jag satte mig på huk och lockade på dom och de kom fram till mig som om inget hänt och jag klappade och kelade med dom och sa förlåt maaaassa gånger. Usch vad hemsk jag kände mig. Mina älskade missar!!! Förlåt!!!!

Denna helgen har jag inte gjort ett smack mer än att ligga i soffan och spela spel på datorn. Fick inte ens tummen ur att hämta kardan som jag igår skrev att jag skulle göra, jaja de blir väl av till slut. Va till affärn( ja, men den avdelningen har inte öppet sent på kvällen så jag fick inte med mig kardan) och köpte rödbetssallad till jobbet och jag fick med mig elitseriemagasinet från GT så jag ska lägga mig och bläddra i det nu så....Bye for now!!!!


Hitta ett jobb - hahaha!!!!!

Hur ska jag hitta ett jobb att trivas med nu som ändå ger mig en så pass bra lön att jag kan klara mig hyfsat på den, som inte är allt för stressigt och som jag som det är nu i min kropp klarar av? Jag vill gärna träna men gör jag det så får jag mer ont och måste vänta ett antal dagar innan jag kan träna igen. Ger det någon verkan att träna då undrar jag? Så som jag har det nu vill jag givetvis inte ha det men hur ska jag få ordning på det? Vill inte behöva äta en massa värktabletter dagarna i ända. Det tar på psyket att ha ont, jag blir lätt grinig i slutet på en dos innan jag kan ta nästa dos och med mitt explosiva humör innan så kan det bli någon stackare som befinner sig i närheten som får sig en släng av det. Jag försöker givetvis att hantera det men det är inte alla gånger det går att hålla tillbaka. Sitter lite i kläm här kan man lätt säga, för vilken arbetsgivare kan ta att jag blir sjukskriven efter ett par månader för att jag har så ont att jag inte kan jobba. H*n kommer ju fråga varför jag inget sa om det vid intervjun och då framstår jag som en lögnare och det vill h*n ju inte ha nån anställd. Blä vad jag hatar den delen av mitt liv.


Idag eller egentligen igår då klockan gått över midnatt så blev Mita sju månader =) Det lilla krypet jag hämtade i Falkenberg har blivit så stor och full i liv och bus =)  Här sitter hon på plattan vilket jag inte normalt låter henne göra för det kan vara farligt men hon satt så fint och kameran var i närheten att jag inte kunde låta bli att ta kortet men direkt sen så lyfte jag ner henne. Hon är så otroligt kelig och vill gärna vara där jag är om det inte gäller att jaga nån av de andra två fyrbeningarna för då är hon snabbt på tassarna och följer efter =) Mattes fläckiga lilla troll!!! Just precis nu (00:47) så ligger hon i knät och är så sovakelig att hon inte vet hur hon ska ligga hihihi!!!


Jag har sovit hela dagen idag, var riktigt skönt och tydligen behövligt för jag brukar inte somna så lätt i vanliga fall. Har en lätt förkylning i kroppen och så har det vart mycket att göra på jobbet hela veckan så kanske inte så konstigt. Kanske är det en omedveten stress som gör sig påmind, jag slutar ju mitt jobb på onsdag. Det blir inte roligt med tanke på att jag i akassans regler ligger på en ersättning på 70% av den lön jag hade för fyra år sedan på Ica. Jag hoppas att det jag får kommer att täcka alla utgifter och mat till katterna sen får väl jag gnaga på ramarna och dricka vatten.


Imorgon söndag ska jag äntligen hämta ut mitt paket på Ica, har köpt en speciell karda till katterna som ska ta bort mycket av den döda päls de fäller så att jag slipper dammsuga så himla mycket. Ska även fylla på grönsaksförrådet för det är obefintligt och jag behöver dom för att gå ned i vikt och må bra i magen. I måndags så hade jag gått upp 0,5 kg men jag har fått mens och så hade jag inte gjort nr 2 på flera dagar så det är nog inte så farligt och jag kämpar på så det ska nog försvinna fort igen. Nej nu räcker det för ikväll, ska glo tv och spela lite spel. Bye for now!!!

Första avtackningen kom idag

Idag fick jag min första avtackningsbukett, Leif som gick i pension i våras kom och gav mig den, på kortet stod det: Katarina Tack för allt gott till kaffet Leif; Jag blev så glad att jag fick tårar i ögonen. Visst e den vacker!!!
 
Hade soppa på jobbe idag, Spicy Thai kycklingsoppa, den var riktigt god, annars har det vart lugnt idag trots två beställningar på kaffe och macka.

Har haft ångest hela dagen men har inte känt av den sen jag kom hem vilket är skönt. Jag satte i gång direkt med att plocka fram plommonen från kylen med farhågor om att de skulle vara ruttna men förvånande nog så var de inte det, bara ett som hade möglat. Jag sköljde av dom och kärnade ur dom och kokade sen marmelad på dom.
2.5kg plommon att kärna ur.
Det konstiga på bilden är ett knyte med kärnorna i, skulle vara så stod det i receptet.
Här är min plommonmarmelad färdig. Jag ska sätta på tyg och scrappade etiketter men det orkade jag inte idag, visar bild på det senare. Det är roligt att dona lite i köket, tänkte att jag skulle få med mig någon ut i svampskogen så att jag får mig lite trattkantareller att torka. De är en jättebra krydda i såser och köttfärslimpa, kanske till och med köttbullar.


En av våra två Kerstin på jobbet ville ha receptet på en av tårtorna jag bjöd på när jag fyllde så jag satte mig och scrappade receptet till henne.


Jag missade mina punchinella och mina blad jag köpte på scrapmässan, här är de.


Ja, det var de för denna gången. Bye for now!


Min scraphörna


Här sitter jag och scrappar =) de gånger jag får lust till det, i förgrunden ser ni tv:n som alltid e på när jag pysslar. Ja även när jag bara ligger i sängen och slappar ;-)
 Alltid när jag sitter vid mitt bord så får jag hjälp av mina katter =) de ser till så att allt sitter rakt och lånar mina pennor som av någon konstig anledning de tycker passar mycket bättre på golvet.

Jag var på stämpel&scrapmässan i Göteborg i lördags med Annsofie och Jeanette. Har inte vart på den slags mässa förut så jag tog mig råd att åka och handla ;-) Det var en upplevelse som jag gärna gör om någon gång =) Där fanns ALLT som jag bara sett på nätet innan och jag kunde bara välja och vraka det jag ville ha och betala och FÅ DET MED MIG DIREKT :-D inte behöva vänta i en vecka. Vi fikade mellan våra rundor bland affärerna
 Då jag höll i kameran kom jag inte med hihihi!
Ja, vad köpte jag då? Lite stämplar, lite papper, två stansar, fem promarkers och lite annat som jag inte kan tala om då det ska vara med i firarsvappen =)
 Mina nya stämplar =) trädet är en Magnoliastämpel, min första. Å så lite papper förståss =) Lite cardstock med för det kan man inte få för mycket av. Valde lite dovare färger för att kunna matcha på treje färgen också. När vi var färdiga så åkte vi och åt mat på McD på Stigs center. Jag var hemma runt åtta (20) tror jag, tittade inte på klockan riktigt. Fixade och donade lite, monterade stämplarna till exempel. Vaknade totalt bomtätt i näsan och hostade lungorna ur mig, förkylning passar inte riktigt nu men men...kan ju lixom inte göra något åt det. Borde sova nu egentligen men jag har sovit under dagen så då blir det lite konstigt. Japp, de va de jag hade att säga nu. Bye for now!!!

RSS 2.0