Dunderförkyld småpyssling

Vaknade i morse dunderförkyld =( Orkade varken åka med till Torp, städa eller ta emot besök. Har i stället under väldigt lugna former sytt färdigt julgardinerna som ser ut som hejkomåhjälpmig men nu hänger de där iaf. Har sytt spets på två dukar med å så här blev de.

Har ju även satt spets på mina gamla juldukar men för ett tag sedan å de ser ut såhär.
Tog inte på hela duken eftersom denna bild visar allt som behövs visas.Samma här hörnet visar allt. Jag e jättenöjd för nu slipper jag fransarna på de här två så de kanske får ligga kvar på borden.

Japp, som sagt jag orkar faktiskt inte idag fixa mer än så, får hämta upp stakar å sånt i morgon i stället. Hepp, ner i soffan å gosekuddarna. Bye!

Mita e ju fortfarande liten jue =) å lite annat

På begäran eller kanske mer en undran om jag skulle blogga igår eller i natt så gör jag det nu =) Lillan/Ronja =)
Jag har nu i natten fått till en panelgardin som är helt sydd, den andra är delvis sydd och delvis nålad men de hänger båda uppe med en kappa som inte är gjort nåt alls med. Känndes lite konstigt att inte ha nån kappa så jag slängde upp tyget som de va, får köpa mera röd tråd idag när jag är på Torp med Martina & Sofia. Ska se på Djurmagasinet om de kan ha nån lagom dyr kattleksak som jag kan införskaffa och roa mina tre <3 med, de har lite långtråkigt stackarna. Mita som faktiskt fortfarande är kattunge behöver mer aktivering, hon blir nio månader den 1:a december nu.
 Mattes bus!!! =) <3 Det är lätt att glömma bort att hon e liten ännu när hon har blivit så stor, hon är inte långt bakom Astrid som i veckan vägdes in på 5kg =) Oj nu tappade jag den röda tråden....eller men vänta....den va ju slut jue *fniss* Iaf, Martina & Sofia ska med hem sen så jag måste gå upp om bara några timmar så att jag hinner städa undan all bråte och dammsuga så att de kan sitta i soffan utan att de får med sig en extra katt hem i form av katthår. Tar i lite de e inte så farligt men det behöver dammsugas iaf. Just nu i skrivandes stund så ska det bli roligt att få plocka fram ljusstakarna och adventspynta. Det har tagit lång tid för mig att komma i julstämning i år, i normala fall så börjar den redan i slutet på augusti, början på september och sitter i tills en vecka efter nyårsafton då allt åker bort. Det ska bli roligt som sagt.

Jag har jobbat åtta dagar på dagiset och jag tycker det är så kul =) Jag har tagit en massa bilder på barnen när de är ute och leker men tyvärr får jag inte visa dom då jag har tystnadsplikt. Jag funderar på att om jag jobbar länge där så ska jag göra som en liten bok om vart och ett av barnen med de foton jag tagit på dom och ge till föräldrarna så att de får se lite vad deras barn gör på dagis när de jobbar.  Jag har fått sån pysselinspiration sen jag började jobba med barnen, jag har hittat färgläggningsbilder som jag ska ta med nästa gång jag jobbar, de e riktigt roliga =) Själv ska jag göra mig en saltdeg att göra ljuslyktor till badrummet, har letat å letat efter passande men inte hittat några så varför inte göra dom själv =) Sockermålning hade jag tänkt prova på med =) man kokar upp 1dl vatten med 2 dl socker, sen så penslar man på lösningen på ett papper och sedan droppar man vattenfärg på så ska det sprida sig i vackra mönster av sig själv. jag har en massa roliga pyssel i mitt huvud som jag ska skriva ner så att jag inte glömmer dom så att jag kan pyssla när jag har tråkigt nån regning dag.

Här kommer en egobild som jag gillar mer och mer för varje gång jag tittar på den.
 

Nu kom Yava å hoppade upp i knät på mig vilket betyder att de e dags att gå och lägga sig =) Så Natti Natti!!!

Såå ledsen jag blev

Jag gjorde som ni vet ett försök till ett CV igår som jag skickade in för granskning av min handledare på arbetsförmedlingen. Jag har vart ganska bra på att göra ansökningar förut så jag såg änna (kommerintepånåtbättreordän änna) fram emot att se vad hon tyckte om det. Sätter på datorn, fixar mellanmål, kollar mailen, jo där är ett från af, börjar läsa....där var nästan ingenting som var bra, det var än det ena än det andra som va fel. Ja, jo visst bad jag om feedback men så himla dåligt är den inte att jag måste ändra på allt. Måste tom byta mailadress för den är inte "seriös", visst den e inte den bästa men ett sånt jävla arbete att meddela alla om att jag har bytt mailadress. Vad fan spelar en mailadress för roll i det hela om jag  ska bli anställd eller inte???? *storgråter*

Hello long no see!!!!!!

Tjolahopp Hej!

De va ett tag sedan jag skrev här, har skrivit lite vanlig dagbok med för i den kan jag skriva allt lixom. Behöver inte censurera alls. Å egentligen så e jag inte så pigg som det aknske låter, känner mig lite febrig å så har jag ont i halsen MEN jag är lite glad för jag har nämligen knåpat lite på mitt CV, det är låångt ifrån färdigt men jag e stolt över mig själv. Jag får nämligen såååån ångest när jag ska försöka mig på att skriva så jag bara ger upp men nu så fick jag till lite iaf =) Happ! Hänt mer då? Jobbat en hel vecka sammanlagt på dagiset å jag bara älskar det!!! Jag erkänner att ja e bra trött när jag kommer hem speciellt i öronen men jag e glad när jag kommer hem. Har fått sålt tre par stickade strumpor på tradera =) lite kosing ner i Västtrafiks plånbok å IcaKvantums, behövde ju ta mig hem å till jobbet å så ville jag ha lite smör på mackan å mjölk i kaffet till frukosten. De e väl inte för mkt begärt? Forumfikat med, skittrevligt!!! Dock så e jag sugen på en sphynx med nu *dreglar* de e ju såååå häftiga! Å så vill jag ju ha MCO å en siames med. Fasen får hitta nån vrålrik knös så jag kan köpa mig större boende så jag får plats med alla mina missar hihihi!!! Jaha de va de för denna gången. Äta pasta nu. Bye!

Stickat strumpor hela helgen-säljer vid intresse!

Vet inte riktigt varför jag gick in här men jag får väl skriva något kanske. Tråkigt väder hela helgen och fortsätter idag med. Blä! jag som måste gå till affären och handla kattmat till älsklingarna.
Pratade med handels om att min avgift inte hade dragits, nej det saknades täckning den 27:e, ja inte konstigt när jag fick pengarna den 28:e. Känns som att de alltid dragit den siste i månaden men jag kanske minns fel. Jaja, de ska iaf skicka en pappersräkning som kommer i nästa vecka. Ja ni läste rätt NÄSTA vecka, de trycker varje fredag och skickar ut då.
I helgen har jag stickat färdigt tre strumpor, hade en påbörjad och så har jag stickat två till och håller på med den fjärde, det blir ju då två par till slut. Hade ett par färdigt sedan innan, tänkte att jag ska sälja lite för att få in lite pengar så om ni är intresserade så hojta så stickar jag till er med ;-) Jag har även suttit vid mitt bord och scrappat lite. Jag gjorde ett tappert försök att färga egna papper, började med te, nä, tog kaffe, nja, slängde på tebladen å gnussade, hmm, kaffesumpen testades, *suck* *stirrarutiluftenochblickenhamnarpåkryddhyllan* ja kanel, perfa =))) De papprena använde jag och klädde om två anteckningsböcker med, blev riktigt fina.

Martina Grattis!!! på namnsdagen.

Idag måste jag ta mig i kragen och städa för det har blivit liite väl mycket igen.
Katterna håller på och jagar varandra hej vilt här, tror de har lite överskottsenergi. Näep, frukost nu. Mäjby mår läjtör!!!

Motstridig kaffesump

6/11
Jag har motstridiga känslor. Jag fick en utskällning eller kan inte kalla det det heller men den fick mig att inse att jag har kommit bort från mig själv. Jag har ramlat in, ner i en slags spiral i mina egna påkallde offertankar och dragits allt längre ner. Jag vill inte påstå att jag nu har stoppat spiralen, kanske mer bromsat upp den så att den går långsammare. Jag har varit frånvarande i drömmar om framtiden och i gamla historier och att komma ifrån det vet jag inte om det är svårt och kommer att ta tid eller är lätt och kommer att gå fort. Det enda jag kan göra är att ta en dag i taget och göra det bästa av den.

Lite av vad som har lagts på hyllan av mig själv.
Jag har alltid skjutit upp saker men att som nu skjuta upp det till i absolut sista stund handlade det aldrig om.
Jag har alltid fått saker gjorda och då tills de är helt färdiga och jag var nöjd, nu så kan det ta flera veckor kanske månader innan det blir gjort och oftast halvdant. Mina speglar tex, de ska ju upp på väggen är meningen men de står fortfarande i sin förpackning i garderoben. Det har iofs hänt att jag har fixat saker ordentligt och då känt mig riktigt nöjd men känslan har varit kortvarig.
Jag har alltid varit lat, alltid gillat sitta i soffan och glo på tv, ligga i sängen och läsa en bok men ändå inte. Jag har alltid hållt i gång på något sätt men nu så är ju minsta lilla promenad tråkigt och jobbigt jue, både psykiskt och fysiskt. Jag har en kondition, jag menar alla har ju en kondition, vissa väldigt bra andra hyfsat ok, jag vet bara inte vad jag ska kalla min hahaha!!! Kylskåpssträckakondotion kanske hihihi!!!
Jag har alltid sen jag flyttade till stan umgåtts med folk fram till 2004. Då hände något som jag inte ångrar MEN det kunde ha skett på ett bättre sätt och jag önskar att jag hade klarlagt lite mer utifrån min synpunkt. Tyvärr så plågar detta mig dagligdags och tar energi  i från mig och jag vill göra något åt det men för det så krävs ett otroligt mod och en styrka som jag förmodligen har, undrar bara varför jag inget gör? Det där blev en konstig mening och jag får inte till den bättre.

7/11


Fick hastigt avsluta dessa tankarna så jag låter det stå som det är men vill iaf säga att det känns skönt att jag har vaknat till lite =)


7/11

Igår fick jag hastigt och lustigt gå till affären för att posta ett brev till min mor som är hos moster, hon hade missat en sak när hon åkte hemifrån och jag har likdan så då fixade vi det postledes och det kom fram idag =))) Jag var dock tvungen att bli lite irriterad på ICApersonalen, för jag ville ha en såndär blå lapp att klistra på men hon vägrade ge mig en för det var bara till utrikesbrev. Förr fick man alltid dom utan att man ens frågade efter dom.Kan jag få en blå klisterlapp!!! Hon gick och hämtade en å fulkomligen kastade den på mig, jag tog den lugnt å stilla, slickade på frimärket och skulle precis trycka dit den blå lappen när hon säger snäsigt: A å så vill jag ha pengarna med. 56+9902=)()=/"`=?"#(?!"#/?)!#/? tänkte jag men jag sa bara: du ska inte vara otrevlig mot kunderna å hon svarar emot mig att du ska inte vara otrevlig heller. Jag gick in å handlade lite å så hem igen. Satte mig vi mitt bord och började greja lite med papper jag färgat själv med hjälp av te, kaffesump, teblad och kanel. Klädde om en anteckningsbok med pappret och ska sen dekorera den med andra papper och så. Martina undrade om hon fick komma och dricka kaffe idag medans hon väntade på sin syster å det fick hon givetvis. Hade tänkt mig upp lite tidigare än vanligt och städa undan lite men jag sov som en stock. Mamma väckte mig med telefonen för att tala om att paktet kommit fram. Hoppade eller va ljög där hahaha!!! jag fick lyfta benen ur sängen med händerna, lyfta upp överkroppen med armarna och sedan skjussa mig upp från sängen med armarna till stående. Hade så ont i ryggen att jag skrek för varje steg jag tog, katterna tittade på mig och funderade vad jag höll på med. Jag fick i mig piller å medans de började att verka så fick jag slängt ihop en rulltårta och ställt i ordning disken på bänken under svåra plågor. Jag fick på kaffebryggaren och gjort några mackor som jag fick äta i ryggläge. Vid tvåtiden så kom Martina och då hade det lättat betydligt så jag kunde röra mig lite normalt å kunde sätta på kaffe. När hon hade gått så satte jag mig och fixade till en duk till jul, klippte bort fransarna på även denna duken och så sydde jag på en spets i ett nafs...nämen va jag ljuger idag hihihi!!! ne den tog flera timmar att sy på för jag fick inte till hörnena med vikningen hur jag skulle göra där men till slut så gick det och duken belv så söt. Fick lite shabby chikstil över sig hihihi!!! Eller tror du det Martina??? ;-) Fick iaf blodad tand så jag ska göra likadant med fler dukar men inte ikväll. Ikväll har jag helt plötsligt fått klia Yava på magen *störtförvånadmin* Minsta lilla man ens har nuddat magen på henne så har hon huggt efter mig men nu så låg hon i soffan och kag kliade henne lite där hon brukar gilla det och plötsligt vänder hon upp magen och tittar uppfordrande på mig; KLIA! så jag fick ju göra det hihihi!!! Så roligt att hon kommer sig mer å mer, känns som att hon litar fullständigt på mig nu, mitt lilla spöke, mattes ena älskling, Yavisen!!!! Natti!


Scrapträffen =)))

Igår var jag på scrapträff i Högsäter och jag hade fantastiskt trevligt =) I avgiften så ingick ett julkortskit att tävla med. Det var inte enkelt ska jag säga, att med förutbestämda papper och "hårda" regler få till nåt fint. Jag satt länge och meckade med pappren fram å tillbaka men så lossnade det och jag fick till det ganska ok faktiskt.

Det var riktigt roligt att se hur mycket olika kort det blev av samma papper, jag fotograferade dom inte för det gjorde andra så jag skriver in var ni kan kika in dem sen.

Jeanette och Anki hade bakat otroligt goda kakor och där fanns negerbollar, after eight, frukt, kaffe,te och saft.


Såhär ser det ut när vi scrappar


Småtjejerna fixade ett eget bord =)

Under dagen fanns det även LOutmaning, där fanns en skiss på en LO som vi skulle följa och här är mitt resultat som jag blev sååå nöjd med och Yavisen vann mig en stämpel, min första hÄngelstämpel.


Här är stämpeln jag vann =)


Jag fick låna en fin stans av Annsofie i form av snöstjärnor TACK!!! Annsofie
Sedan var det dags för mig att packa ihop för att åka hem med bussen men jag slapp det för det var en tjej med som också bodde i Uddevalla så jag fick åka med henne.

I fredags hade jag fikabesök av Martina och Sofia =) Vi fikade på äpplpaj med vaniljsås OCH vaniljglass och drack kaffe mums!!! Mita va otrogen mitt framför ögonen på mig å jag fick bildbevis på det
Hon kröp upp i Martinas knä utan en blick på matte de trollet. Å jag fick Sofia på bild med =)
 Tack tjejer för att ni vill umgås med mig =) Min tur att åka till er nästa gång.

Tyvärr har jag huvudvärk så jag måste lägga mig. Natti!!!

RSS 2.0