Frostig tomte spetsmössa

Igår var jag och mamma och hälsade på min dagmamma jag hade när jag var yngre tillika mammas kusin. VI fick kaffe och massa gott att tugga på till =) Vi pratade lite gamla minnen som jag komihåg det var roligt. Det visade sig att hon hade en tomte som min gammelfarmor hade fått som ung flicka och såhär ser den ut.




Irene som hon heter har som hobby att sy lappteknik som även min mamma gör och jag visste att hon har en massa band och spetsar å så å jag bad att få köpa men NEJ det fick jag inte utan det får du, jag vill inte ha betalt. Det känns ju lite jobbigt när man får så mycket fint när man själv för det på tal för det är inte min mening att tigga. Jag funderar på att göra lite scrappade kort och skicka till henne som tack. Iaf här e bilder på det jag fick.








Visst e dom underbara =)))
Givetvis så tog jag även kort på min gamla dagmamma och även hennes man.




Ja, jag har ju fått en skitsnygg å varm å go handstickad mössa av mamma, fotar senare, å jag bara älskar den =))) Här har det vart minus ända fram till idag så jag fick till denna bilden med.


Ja, annars händer inte mycket, ska fira in nya året här hos mamma då det blir bökigt för mamma å ligga på soffan å sova då hon har så ont som hon har nu. Blir lika lugnt då som julafton va å de e sååå skönt. Missarna å vovven funkar så bra ihop nu att vi inte kollar vart vovven e hela tiden längre å jag är så förvånad hur bra det går =))) Näe lite mat i magen nu så blir det tvsoffläge sen, stickar kanske lite åxå.

  Tack!!! för alla fina kommentarer jag har fått Kram på er!!!


11 månader utan schampoo =)))

Japp imorgon 29/12  har det gått 11 månader sen jag slutade använda schampoo och övergick till balsam metoden www.lockig.se hittar ni info om ni är nyfikna. Jag har dokumentat hela resan och har idag tagit bilder eller ja mamma hjälte mig bakifrånbilden. Här är resultatet, dock är topparna torra som fnöske men jag ska snart åtgärda det med en klippning.



Det lockar sig nästan ända upp på huvudet =)


Invid huvudet och en bit ut så är håret friskt och sunt =)))


När jag ändå lägger upp bilder så kommer en till på mammas vovve Boss
Här frös han lite så han hade mysfilten på sig =)

Jag vann!!! Jag vann!!! Jaaag vann!!!!

Hej!
Vet ni, jag bad er ju rösta på min skiss i en skisstävling jag deltog i och tack vare er som röstade så vann jag =))) Jag tittade in idag och såg att min skiss låg överst och så stod det att vinnaren Catarina Quick får 100:- att handla för Wiiiehooo!!! Ska bli roligt att botanisera runt på www.scrappamemej.se även om jag inte får några mängder med saker men ändå =)))

Som ni vet så är jag hos mamma i jul och missarna är med och nu springer katterna först och Boss efter =))) Det funkar så himla bra att vi inte kollar vart Boss är hela tiden längre. Dock kan sägas att både hund och katter är totalt slutkörda när kvällen kommer. Boss brukar inte röja runt såhär mycket som han gör nu och katterna sover ju mycket i vanliga fall men nu så blir det inte mycket av den varan så de sover faktiskt på natten nu =))) Nu sover visserligen mamma och Boss middag å katterna med å då får jag en lugn stund att sitta och skriva lite =) Har tagit lite bilder å här kommer två som va ok.

Helt fantastiskt bra blev denna bilden på fina goa Boss


Denna bilden är bara sååå cool, Mita har fått kattmynta och ser då ut såhär efteråt


Det var det för denna gången.

Inget nada nothing

Äh ville inget.

Kyrkans julorkidé

Idag har jag jobbat på fritids och dagis =) Det är lite lättare att jobba på fritids för de barnen klarar av att ta för sig av maten själva och så leker de på ett helt annat sätt än de små barnen. Idag så tyckte jag också att fritidsbarnen accepterade mig lite mer än de gjorde första gången å det kändes bra då jag ska jobba där imorgon med. Vi fick julmat till lunch idag och det var gott, efterrätt var stooora härliga fruktfat som jag mumsade på ordentligt för färsk ananas är ju bara så underbart. Jag funderar på att köpa en till jul och knapra på så det inte blir allt för mycket godis. Åh så kom högste chefen med en julklapp *sernidentotalförvånademinenjaghar* =))) Fick ett kuvert med blomstercheckar på 150:- och i kortet stod det; Catarina tack för din insats detta året! God jul och Gott nytt år! Stefan Forshälla kyrka samfällighet. Jag hade inte förväntat mig någonting eftersom jag bara är vikarie så det var riktigt roligt. De kommer att bli orkidér nästa år eller kanske sparar jag lite pengar så att jag akn köpa mig en lite mer ovanlig sort =))) Ja nu ska jag lägga mig så jag inte vänder på dygnet när jag har vänt rätt det igen. Natti! 

Gnäll läs inte om du inte orkar med gnäll

Då är det dags igen att gnälla =((( Läs inte om ni inte gillar gnäll.

Den sista veckan har jag funderat mycket på att jag vill ha nån i mitt liv och fantiserat om att jag träffar nån, borde låta bli det för det gör saken än värre. Jag vågar inte ge mit in nåt heller för jag är så rädd att bli såradå sen att jag inte haft nåt riktigt förhållande gör mig än mer osäker för de flesta killar jag pratar med frågar om tidigare förhållanden å när jag säger att jag inget haft så försvinner de fortare än ögat blinkar. Visst jag kallar R för exet för det är lättare så men vi va ju tydligen inte ens ihop under det 1½ åren vi träffades. Ja visst dekanske kommer som en klar blixt från himlen så står jag där å e kär upp över öronen men det är ju nu jag vill ha nån. Vad är det i mitt livsöde som har gjort att jag inte träffat nån riktig kärlek? Vad är det jag ska lära mig? Vad är det jag ska inse? För det enda jag nånsin velat i mitt liv är att träffa nån och bilda familj, har aldrig haft karriärtankar eller nåt sånt. Ibland far jävelen i mig å så tänker jag att jag lägger mig med nån å blir gravid men jag vill inte lura på nån ett barn den kanske inte vill ha. Har funderat på att fråga en person om han vill donera krigare till mig och slippa ansvaret men jag vågar inte fråga för jag vet att han nån gång vill få barn han med och jag tror han skulle säga nej. Äh orkar inte skriva mer.


Lusse"Katter"

Bullarna blev mycket goda Jeanette =) Jag va på lussefirande på djurskyddet bohuslän som hade lussekatt-tåg =)












Visst va de söta =) Musikklass från Västerskolan som sjön å lussekattade =)

Luciatomte e jag idag =)))

Idag känns livet underbart =))) Ska snart baka ut bulldegen, sedan ska jag duscha och göra mig i ordning men till vad berättar jag senare ikväll =))) Kram!

Rösta på mig!!!

Rösta på min skiss, bidrag nr 4 på www.scrappamemej.se innan
Jag har inte skrivit nåt på ett par dagar så jag får göra det nu.

Igår så var jag på Torp och träffade mina vänner från Norrköping som är och hälsar på, ja har ni läst tidigare så vet allt runt det. När jag kom fram med bussen så stod de på parkeringen vid bussterminalen så jag sprang (ja hör å häpna hihihi) dit, väl framme så sitter Timmy i sulkyn och bara ler =) Töserna ser liite molokna ut, konstigt, de hade spytt upp frukosten på väg in. Stackarna! Det blev till att köpa nya kläder (i brådskan missade Jejje ta med ombyte) och byta på toaletten. Sedan så blev det lite gladare miner. Saga var mest framåt och Stella var lite reserverad, kanske för att hon nyss kräkits men tror kanske att hon är det lite också. Vi gick mest omkring och tittade i affärer sen så skulle de åka till kusinerna. Jag fick en del fina kort på barnen men jag lägger inte upp dom för jag vet inte om jag får lov till det. Det var så roligt att se dom =) å Timmy sa mitt namn så härligt gulligt så jag blev alldeles varm i hjärtat =)))) Saga hörde jag inte riktigt men jag tror att hon fixade det också, Stella ville inte alls. Jag e glad för den lilla stunden.

Helgen har haft lite produktivitet genom att jag har dammsugit och skurat golven i sovrummet och köket, resten ska jag ta imorgon (ok idag). 

Jag kommer att behålla denna bloggen, den andra var inte så bra som jag kanske hade önskat.

Här kommer lite bilder som jag inte visat innan.

Humleblomster är en så förunderlig blomma, jag tycker den har en slags mystik runt sig.


Jag kunde inte se mig mätt på de här skönheterna i våras så jag var tvungen att föreviga dom.




Härlig färg, nästan svart.


Kinesisk kärleksört har en helt fantastisk blomma.


Vad blomman heter vet jag inte men visst är den vacker. Hur kan naturen göra nåt sånt här? Hur vet den var färgerna ska vara och vilken form den ska ha?


Bara sååå häftigt fantastisk form! Hur funkar det?


En rosa vallmo har jag inte sett förut men det jag villefånga här är att jag tycker det ser ut som papper och ni vet en såndär veckad kjol fast upp å ner då =)


Maskrosor anses vara ogräs, tycker inte jag, kolla bara här vilken fantastisk utformning de här fröerna har!


Ser ut som ett slags moln...för änglar kanske?


Man kan inte tro att denna bilden är tagen mitt inne i stan...mer ute vid nån sommarstuga kanske.


I stan eller i skogen?


Vad tror ni i stan eller i skogen? Iaf så är det en helt fantastisk växt tycker jag =)


Har inte tänkt på att tall kan ha så vackra frökapslar som sen blir till kottar??? Ska imorgon gå ut och se om jag kan hitta några kottar att pyssla med.




Det var det för denna natten.


rösta på mig =)

jag e me i en tävling på scrappamemej mitt bidrag e nr 4 skicka din röst till [email protected] för att se bidragen www.scrappamemej.se

Krypa nära intill

Så trött fastän jag bara har vilat idag =(  Imorgon ska jag ringa till HSB och be dom plocka bort badkaret trots att jag älskar att bada. Jag har tröttnat på att det luktar skit i hela lägenheten bara för att jag inte får in kattlådorna på toaletten. Det måste vara otroligt dålig ventilation för så fort jag stänger vädringsfönstren så stinker (nej inte bara kattskit) det instängt. Så länge det inte är -20 grader ute så står sovrumsfönstret öppet för där har jag inga blommor som kan dö av kylan, sen så ska man ju ha det svalt i sovrummet när man sover ju. Jag önskar att jag kunde få en ny lägenhet nu, jag har bott här i tio år nu och det är trångt fastän jag lever ensam. Det finns nästintill inget förvaringsutrymme, jag har fått ta en garderob och lyft av dörren på den så jag fick mer hyllor i köket. Då fick jag micron på ett sånt sätt att jag inte kan använda den utan att dra en förlängningssladd över hela köket för att jag ska kunna använda den. Skulle tina några brödskivor förut och kunde inte det då alla förlängningssladdar är upptagna av julsaker nu så jag fick ställa den på köksbordet för att få tillgång till en kontakt. Äh orkar inte tjôta mer om det nu men jag vill iaf ha en ny lägenhet NU!!!!!

Missarna sover så gott, vill krypa intill dom för de ser så gott ut där de ligger. Mina underbara älsklingar!!!

Olycka händer så lätt

God morgon! Ja, jag la mig 00.00 men vaknade först nu, förutom när det ringde från dagis men jag kunde inte jobba jue. Jag brukar inte säga nej när jag e lite förkyld men nu e jag totalt utslagen, lär bli att vila hela dagen idag faktiskt. Det första jag fick göra efter jag hostat färdigt å vart på toa så fick jag torka skit efter Mita som hade en olycka. Hon fick inte ur sig det ordentligt utan det satt fast, hon sprang omkring med svansen nedfälld å det syntes att hon skämdes mitt lilla troll. Sedan när jag skulle hämta mig frukost så hade nån skitit utanför med, kanske det va Mita igen men iaf så fick plocka skit igen så nu ska ajg ligga i soffan ett bra tag idag.

Febometerjacka

Jag har hör och häpna orkat en sväng på stan =) Det var helt ofarligt jue =) att vistas bland människor jag inte känner =) Skäm å sido, det va lite mysigt att strosa runt och fönstershopa, får bli mer från och med nu =) Köpte mig en febometer äntligen men jag hade ju ingen feber som jag visste. Jag fick hämtat ut paketet med min vinterjacka på vägen hem och den kommer iaf hålla mig varm =)


Kom på att jag har tvättid när jag kom hem så jag släpade ner min last och fick med mig julsakerna upp =) så nu håller jag på att sätta upp ljusstakar och lite annat mys =)


Mer senare kanske.


Orkidéintresset blommat upp igen =)))

Mitt i natten igen då. Var tvungen att sova på dagen idag då jag e lite sjuk. Mita är glad för kattgräset, hon är där å gnager varje dag flera gånger =) roligt att de används när jag anstränger mig =)

I morgon...ja idag då...ska jag sätta mig med ATC:n LOVAR!!! Kände att de va viktigare att jag städade lite men nu ska de bli gjorda. Har kommit på ett "motiv" tror jag. Har inte gjort nåt sen scrapdagen i Högsäter faktiskt så det ska bli roligt nu att pyssla lite. Har en BoMvardagsLO i huvudet som antagligen kommer bli till imorgon/idag med. 

Min lilla gosemissa ligger i mitt knä nu och spinner å ser bara sååå härligt nöjd ut som bara katter kan när de är det =))) Tvättar till mig emellanåt =) kittlar som bara den hihihi!!!

Åh! Vet ni, det kommer en stängel på min äldsta orkidé =))) Ska bli riktigt roligt att se hur många blommor det blir den här gången =))) Längtar!!! Jag funderar på att flytta dom till köket, där ramlar de inte lika lätt i golvet om en katt får för sig att jaga efter en annan katt eftersom köksbordet står under fönstret. Undrar bara om de får vara ifred där? De har ju faktiskt låtit bli saint pauilierna länge nu så de kanske inte bryr sig om att de står andra blommor där. Jag ska testa, för jag vill börja engagera mig i dom lite mer igen. Sofia ska eventuellt komma så vi kan prata orkidéer, hon är en fantast som har en massa fina olika sorter =) Ska bara bli nykter igen...jag menar frisk hihihi!!!  Vet inte vart nykter kom ifrån??? Ska faktiskt ta och kolla på Lilla Blomsterhallen på Torp i helgen om det finns nån fin som jag kan ha råd med, blev ju lite sugen där igen hihihi!!! Om inte annat så kan jag köpa orkidékompost iaf så de som ingen har får nytt. Undrar var jag har den torkade mossan nånstans? Får leta upp den. Hittade inte mina gamla bilder på dendrobiumen när den blommade så om/när den gör det nästa gång ska jag ta bilder, det kommer jag även att göra nu på phalaenopsisen när den blommar för även dom hittade jag inte.

Natti!

Af inte totalsågade...än Länk till andra bloggen

När jag va på arbetsförmedlingen så fick jag lite mer och bättre info om min CV och mailadress, CV:n var inte helt dålig men ska ändra lite här och där. Angående mailadressen så tyckte min handläggare som jag att den egentligen inte ska ha nån betydelse men jag har nu gjort en "seriös" till jobbansökningar =) MEN det bästa beskedet var om akassan, jag har vart rädd att jag ska bli av med den eftersom jag inte sökt så många jobb men så är inte fallet. Då jag håller på med mina ansökningshandlingar så är jag aktiv och då föreligger ingen risk för avanmälan =))) En stor STOOOOR sten föll från mitt bröst, vilken enorm lättnad alltså =))) Jag har hittat två jobb som jag verkligen vill ha och sista ansökningsdagen på dom ligger i februari nästa år så jag har lite tid på mig att få till ansökningar som heter duga =)))

Jag är verkligen inte pigg, har haft ont i halsen sen förra måndagen, tät i näsan så det slår lock för öronen och hostar men den e ganska lätt än så länge. Hur länge ska jag vänta innan jag går till vårdcentralen med halsen? 

jag är lite glad för det är ordning i mitt sovrum =))) det tog mig många timmar eftersom jag var tvungen att vila emellan men men finte e de. Vilar lite nu så ska jag ta disken i köket så den försvinner och så att jag kan laga mat sen. Fiskpinnar...jajaja, men jag gillar det som fasiken jue :-)))...och potatismos tänkte jag.

Här är den andra bloggen jag eventuellt ska byta till http://www.bloggagratis.se/admin_profil.php

Mer senare kanske.

Byter nog blogg snart

Jag har ju funderat på att byta blogg då jag inte riktigt trivs med denna och jag tror jag har hittat en ny som jag gillar, ska som min vän Trädgårdstomten har gjort testa den men ändå stanna kvar här ifall jag inte gillar den. Nog om det.

Idag så har jag inte jobbat vilket vart både skönt och tråkigt, skönt för att jag är förkyld och tråkigt för att jag inte får vara med barnen och personalen. Jag har fått handlat mat och jag var riktigt duktig och tänkte lite framåt och fick ihop en hel massa mat för 442:- *sträckerstolpåmigt* När jag kom hem så plockade jag in varorna och åt en macka, sen har jag i lugn takt plockat i ordning i sovrummet så att det bara är att dammsuga i morgon, ska bara bädda på rena sängkläder med.

Jag tyckte de va ett tag sedan jag pratade med Jejje och ofta när jag tänkt de å tänkt att jag ska ringa henne så har jag glömt det å så hinner hon ringa innan jag får tummen ur MEN inte denna gången. Jag tog tlurendirekt och ringde, Anders svarade och jag pratade lite med honom om att de håller på att sälja radhuset sen fick jag prata med Jejje =)))) Ja de ska alltså sälja radhuset å köpa hus å haft visning och det är flera intressenter tydligen så de bara väntar på att de ska gå i lås*hållertummarnastenhårthär* Vart de ska ta vägen? Till ett hus, men jag vågar inte skriva vart ännu så att det inte blir nåt galet där utan att det åxå går i lås =))) Så glad för deras skull om detta funkar nu. Sen så talade hon om att vi ses till helgen, öh???*serniminförvånademin?* va? Gör vi? sa jag. De ska åka och hälsa på Anders släktingar och då ska vi träffas å prata å kramas å kramas om igen, ja iaf jag på Timmy å på Saga å Stella om de går med på det. De kommer inte ihåg mig men det gör Timmy =))) Åh!!! Jag blev så glad att jag blev ledsen =) Längtar!

Idag är min lillfisa nio månader =)  å såhär ser hon ut nu
 Hon älskar att äta gräs ohc jag har odlat lite och förökte få en bra bild på när hon tuggar i det men ni får hålla tillgodo med denna 
Det funkar med mattes blommor med
Nu köpte jag den till dom men de fattar inte riktigt att de får lova att äta på den så när jag kommer in i rummet så sticker dom därifrån för de vet att mattes blommor får man inte äta, mina lustiga missar =)

Nope natti nu!

RSS 2.0